28 de setembre del 2012

Macarrons amb rovellons


Diuen que no hi ha macarrons tan bons com els de la iaia. Gairebé sempre que hi ha macarrons a casa se sent la mateixa cançoneta “els de l’àvia són més bons”. Potser és per la “solera” que té llauna en què es gratinen que té més de 50 anys d’existència i encara branda per la cuina de l’àvia.
Nosaltres anomenem macarrons a diversos tipus de pasta, tot i que a Itàlia tenen noms diversos per denominar-ne cada forma i mida encara que s’assemblin (penne, rigatoni, tortiglioni, maccheroni).
La proposta del mes de setembre del Memòries d'una cuinera ens convida a fer macarrons i nosaltres en farem uns diferents dels de l’avia però de gust molt nostrat, substituirem la carn pels rovellons. El més difícil de la recepta és trobar-ne al bosc.
INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 300 g de macarrons
- 300 g de rovellons
- 1 ceba
- 4 tomaques
- oli, sal
- 2 alls
- julivert

Allioli negat: 1 all petit, 1 rovell, oli i sal



Es trinxa la ceba petita i es fa un sofregit fosc. S'hi afegeix la tomaca ratllada o trinxada i es cou fins que és ben reduïda i lluent. S'hi afegeixen els rovellons trinxats, l'all i el julivert i se sofregeix tot uns minuts. Es reserva. A banda es bullen els macarrons, s'escorren i es barregen amb el sofregit. Es poden servir així mateix o bé amb l'allioli negat (picar l'all i la sal al morter, afegir el rovell i aclarir la barreja amb l'oli sense que lligui).


Aquesta recepta la trobareu en l’últim llibre que ha fet la Mariona Quadrada i que va presentar fa uns dies a Reus, Bolets. La saó de boscos i prats.

15 de setembre del 2012

Brownie amb galetes "Oreo"


Hi ha tantíssimes receptes per a fer amb xocolata que quan els de la Recepta del 15 van proposar aquest ingredient per aquest mes de setembre ens van trobar perdudes i sense saber quina escollir.

Com que això de fer pastissos va a ratxes, tens temporades que sovint fas el mateix cada vegada que tens una celebració, després et passes mesos i mesos sense fer-lo. Doncs això és el que ens passa amb el brownie d'avui. Des de què vam conèixer la recepta a través de Food and Cook, aquesta temporada s'ha posat de moda a la nostra cuina, a més, és molt fàcil i és el millor brownie que hem tastat mai.


 
INGREDIENTS:

- 165 g de mantega
- 200 g. de xocolata negra
- 3 ous
- 2 rovells
- 2 cullaradetes d’extracte de vainilla líquid
- 165 g. de sucre, soft light brown sugar *
- 2 cullerades de farina
- 1 cullerada de cacau en pols
- un pols de sal
- 154 g de galetes Oreo
- sucre llustre

* es pot substituir per 100 g de sucre normal i 65 g de sucre morè.

PREPARACIÓ:
S'escalfa el forn a 180º. Es prepara un motlle rectangular (+/- 25x32 cm) de paret baixa folrant la base amb paper de forn o bé untat de mantega i espolsat amb farina o amb esprai desenmotllant.

Es desfà la mantega i la xocolata al foc baix, tenint cura que no se’ns cremi, fins que la barreja és homogènia. Es reserva.

Es baten els ous sencers i els rovells amb la vainilla fins aconseguir una textura esponjosa, d'un groc pàlid i que hagi triplicat el seu volum. S'hi afegeix el sucre en dues vegades i es bat bé cada vegada. A velocitat més baixa o a mà, s'hi incorpora la barreja de xocolata i mantega, la farina, el cacau i la sal i es barreja suaument.
S'aboca al motlle i s'hi posen les galetes Oreo partides en tres o quatres trossets cadascuna (també es pot fer amb les mini Oreo senceres). S'enforna durant 25-30 minuts a 180º. Ha de quedar com una mica cruós del centre.

Quan es fred es desenmotlla se'n tallen quadradets de la mida que es vulgui i s'espolsa amb sucre llustre.

Amb aquesta entrada volem felicitar al Xavi de Els Fogons de la Bordeta. Per molts anys!!!




6 de setembre del 2012

CULLERADES, un nou restaurant a Reus!!!


Ja hi tornem a ser!

Comença el setembre i emprenem una nova temporada després d’un agost una mica aturat pel que fa a publicacions al bloc que no vol dir que no haguem engegat gens forn i fogons. Hem cuinat molt, malgrat la calor intensa d’aquest agost. La Mercè perquè, com diu la seva amiga Brigit, és com una matrona italiana que a tot hora té gent per casa amb ganes d’entaular-se i sopar a la fresca.

La Cori perquè ha decidit llançar-se professionalment, junt amb el seu amic Roman, a obrir un restaurant!!!!! Després d’anys darrera els fogons de casa seva vol fer un pas endavant i compartir la seva cuina amb tots nosaltres. Una cuina senzilla, sense grans pretensions, però de veritat, és a dir, cuinat amb ganes, il·lusió i amor (que encara que soni cursi posar amor a la cuina és molt important), amb bons productes i de tant a prop com sigui possible.

El restaurant es diu CULLERADES, està situat al carrer Pubill Oriol, 8 de Reus i s’inaugura avui mateix, aquells que estigueu a prop us hi podeu acostar, la Cori estarà encantada de prendre una copa de cava plegats. Si sou de més lluny, podeu fer una escapadeta cap el Baix Camp i passar-hi a fer un mos, una cullerada :)

Perquè cullerades, entre altres coses, és el que trobareu al restaurant, per anar fent boca abans de dinar-sopar, o bé per fer un petit tast.

Tot i que la Cori tindrà menys hores per dedicar al bloc, intentarem que aquest no se’n ressenti i seguirem publicant com fins ara. Fins i tot, més endavant us volem demanar d’interactuar amb nosaltres per aportar idees que ajudin a crear una “cullerada blocaire” pel restaurant.

Cotó de Sucre ha preparat uns quants pastissos per acompanyar la copa de cava amb la qual brindarem aquesta tarda per desitjar moltíssima sort al CULLERADES!!!!!!!!!!!!